Step & Ko De Watergeus Step & Ko contact info

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

steppensportiefscholenbedrijvenverhuurlocatiesfoto

 

 

De onderstaande activiteiten zijn te combineren.
Arrangementen kunnen in overleg worden samengesteld.
Groepskorting voor basis -en voortgezet onderwijs.
Tevens verzorgen wij schoolreisjes en kinderfeestjes.

 

Steptocht
Een klassieke activiteit opnieuw ontdekken met een groot formaat, goed rijdende en stoer uitziende step.
Een leuke tijdsbesteding voor: jong en oud met vrienden, bekenden, collega´s, sportvrienden/vriendinnen, team/klasgenoten, kinderen, jarige joppen, jubilarissen en overige bofkonten.
Een activiteit waar je oprecht vrolijk van wordt!

Bekijk hier een aantal voorbeelden van leuke tochten!

 

Mountainbiken
Kennismaken met de mountainbike, leren omgaan met 24 versnellingen, hydrolische remmen en een losse ondergrond.
Door middel van behendigheidsopdrachten en spelvormen leert u spelenderwijs om te gaan met de mountainbike en maakt u kennis met de natuurgebieden van Noord-Holland.
Enige conditie is een pré, maar niet beslist noodzakelijk, immers…. de instructeur is sterk en geeft u graag een duwtje in de goede richting.
Wilt u gewoon even bikkelen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Het moutainbiken kan zelfs in trainingsvorm gegeven worden.

 

Kanoën
Vanaf het water beleeft u alles op een hele andere manier of het nu door de stad of natuur gebied is. Met een kano komt u op de mooiste plekjes en heeft u een verrassend zicht op de omgeving.
Een tocht met instructie, onderweg een drankje en een bemoedigend woord! Niet moeilijk, ervaring niet nodig, zo geleerd zo gedaan. Bang voor een nat pak? Omslaan alleen op verzoek en als het erg warm is.

 

Cruisertocht
Op de brede Amerikaanse ‘easy rider’, zonder zadelpijn, een prachtige tocht met
bezienswaardigheden . De instructeur plakt de banden en houdt u uit de wind.
Mogelijk door stad, bos of duin.
Met diverse thema’s.

Zoals bijvoorbeeld een culinaire tocht, waarbij de inwendig mens het net zo zwaar heeft als de benen en de billen.

Puzzeltocht met een kaart en kompas hopen dat het eindpunt weer wordt bereikt.

“Side seeing”, als je links kijkt zie je rechts niets. Met een gids de omgeving ontdekken en wetenswaardigheden tot je nemen.

Of gewoon met je haren in de wind een lekker stuk trappen denkend aan de “eenzame fietser die kromgebogen ………”

 

Vlotbouwen en varen
Onder begeleiding van professionele instructeurs een vlot bouwen van tonnen, palen en touwen.Daarna gaan we natuurlijk varen met het zelfgemaakte vlot.

 

skateskate

Skaten
Glad asfalt,lange veelal beschutte paden,weinig kruisingen en autoverkeer,eventueel een heuveltje. Spaarnwoude is een ideale locatie om te skaten. Zowel voor beginners als gevorderden. Op elk gewenst niveau levert Step & Ko een passend skate programma met instructeurs die oog hebben voor techniek en veiligheid. Skaten lukt helaas niet als het regent,maar een alternatief is altijd mogelijk.

 

Dwarsdoorsteek
De kortste weg tussen 2 punten is een rechte lijn, maar…… of dit ook de snelste en meest eenvoudige manier is?
Heb je tegen vies en of nat worden geen bezwaar en ben je gek op uitdaging en “doordouwen”, dan is dit een heerlijke manier om recreatiegebied Spaarnwoude te ontdekken. De instructeur heeft touw en vuilniszakken bij zich. Aan verbijsterde omstanders zal het niet ontbreken.
Een dwarsdoorsteek is alleen mogelijk buiten het broedseizoen en in overleg met de gebiedsbeheerder

 

puzzeltochtpuzzeltocht

Puzzeltocht
Er verdwalen wel eens mensen in Spaarnwoude, dat is geen schande, want het is een groot gebied. Het wordt dan echt een puzzeltocht om de weg terug te vinden.
Om toch veel van het gebied te ontdekken zonder de frustraties van “niet meer weten hoe nu verder” biedt Step & Ko kant en klare tochten aan die op elk niet gemotoriseerd
vervoermiddel kan worden volbracht. Op de beschrijving van de tocht staat het telefoonnummer. van de instructeur die onzichtbaar aanwezig is en die het gebied op z’n duimpje kent.

 

Sportspelen
De bekende spelen zoals o.a., volley,voet,soft met welke bal dan ook maar op een aan de groep aangepast peil, waarbij de essentie van het spel niet uit het oog wordt verloren.
De spelleider van Step & Ko maakt in overleg met de teams de regels, zelfs tijdens het spel kunnen er nog aanpassingen worden ingevoerd. Natuurlijk kan er ook volgens de gangbare spelregels worden gespeeld. Een enkele wedstrijd of een toernooi met strijdliederen en prijsuitreiking? Alles op maat en volgens u wensen.

 

Teambuilding
Tja, hoe gaan je collegae om met weerstand, hoe ervaren zij die en waarom en wanneer ontstaat er weerstand en waartegen?
Om dit uit te vinden biedt Step & Ko een gevarieerd programma aan, waarin thema’s als vermoeidheid, samenwerking, angst, kou, “bekeken worden” en tegenslag aan bod kunnen komen.
Natuurlijk mag de goede sfeer tijdens en na de training niet in gevaar komen en zijn de instructeurs in staat om daar waar nodig in te grijpen….of juist niet….indien u dat wenselijk acht.
Bij elk programma staan veiligheid en vertrouwd raken met de activiteit centraal.
LETS GO “TEAM”

 

Vliegeren
Met grote vliegers gaan we de strijd met de wind aan. Na een korte uitleg beginnen we met de eenvoudig te besturen vliegers. Heeft men deze onder de knie, dan gaan we naar steeds groter en sterkere vliegers.

 

Brandingkanoën
Een surfkano waar je bovenop zit; een waveski. Val je er van af, dan klim je er weer op. Onzinkbaar en heel stabiel. Alle deelnemers krijgen standaard een wetsuit, zwemvest, helm en instructie. Je start met een aantal basistechnieken, leert door de branding heen te komen ( met golven van wel soms 2 meter hoog) om vervolgens met grote snelheid terug te surfen.

 

Raften
Een coast-raft is een rubberboot met plaats voor maximaal 8 personen. Ook bij het raften krijgen alle deelnemers een helm op, zwemvest en neopreen-kleding aan. Een ervaren stuurman gaat mee.
Om door de branding te komen moét je als team samenwerken: tegelijk peddelen, tempo maken én surfen. Alleen dan lukt het om er door de golven te komen en terug te surfen.

 

Beachvolleybal
Onder het kritische maar eerlijke oog van de instructeur wordt er een competitie gespeeld.

 

Vliegers maken en oplaten
Met behulp van verf, vliegerdoek, touw een paar hulpvaardige handen een oogverblindend kunstwerk maken en dit, nadat het is opgedroogd te laten dansen in de wind. Na afloop blijft de vlieger eigendom van de maker.

 

Zandsculpturen
een echte teamworkactiviteit. In groepen bouwt men een zandkasteel of ander zandsculptuur om vervolgens de vlag van het team te plaatsen.

 
 
 
K.v.K.  34112480 | BTW  NL812897493B01 | IBAN  NL55INGB0008242284 | contact